5 Důležitých Kroků pro Správný Servis Plastových Oken

REN OKNA
Feb 19, 2024By REN OKNA


Pro správnou údržbu a servis plastových oken je důležité dodržovat určité kroky, které zajistí jejich dlouhou životnost a optimální funkčnost. Zde je pět důležitých kroků, které byste měli zvážit, pokud vlastníte plastová okna.

Pravidelné čištění

Pravidelné čištění plastových oken je klíčové pro udržení jejich vzhledu a funkčnosti. Doporučuje se čistit okna minimálně jednou za čtvrt roku pomocí jemného mýdlového roztoku a teplé vody. Dbejte na to, abyste nepoužívali agresivní čisticí prostředky, které by mohly poškodit povrch oken.

persons left hand with white background

Kontrola těsnosti

Pravidelně kontrolujte těsnost plastových oken a utěsněte případné mezery, které by mohly způsobit únik tepla nebo průvanu. Dobře utěsněná okna pomohou snížit náklady na vytápění a zlepší celkovou energetickou účinnost vašeho domu.

Pravidelná údržba kovových částí

Kovové části oken, jako jsou panty a zámky, by měly být pravidelně mazány, aby se zabránilo korozi a zajišťovala plynulá funkce oken. Použijte vhodné mazivo a pravidelně provádějte údržbu, abyste prodloužili životnost těchto dílů.

maintenance of window parts

Odstranění nečistot z oken

Pokud se na plastových oknech objeví nečistoty, jako jsou lepidlo, silikon nebo barva, nepoužívejte hrubé čisticí prostředky nebo abrazivní materiály, které by mohly poškodit povrch oken. Místo toho použijte vhodné odstraňovače nátěrů a postupujte podle návodu výrobce.

Pravidelná kontrola funkčnosti

Pravidelně kontrolujte funkčnost otevírání a zavírání plastových oken a případné problémy s uzavíráním ihned řešte. Zajištění správné funkčnosti oken je důležité nejen pro vaše pohodlí, ale také pro bezpečnost vašeho domova.

gray wooden windowpane

Výměna poškozených dílů

Pokud zjistíte, že některé díly plastových oken jsou poškozené nebo nefunkční, neváhejte je včas vyměnit. To může zabránit větším problémům a zajistit, že vaše okna budou stále plně funkční a efektivní.

```