Okenní design: Trendy pro rok 2024

REN OKNA
Feb 20, 2024By REN OKNA


V roce 2024 se očekává pokračování některých stávajících trendů v oblasti okenního designu, stejně jako vznik nových inovativních přístupů. Zde je pohled na to, co můžeme očekávat v oblasti trendy okenního designu v nadcházejícím roce.

Moderní minimalismus

Minimalistický design bude nadále dominovat v oblasti okenního designu. Čisté linie, jednoduché vzory a neutrální barvy budou stále populární. Tento trend se zaměřuje na jednoduchost a funkčnost, což vytváří klidný a elegantní prostor.

moderní minimalismus

Ekologické materiály

Stále větší důraz bude kladen na ekologické a udržitelné materiály při výrobě oken a doplňků. Dřevo z certifikovaných zdrojů, recyklované sklo a jiné ekologické materiály budou stále více preferovány. Tento trend odráží rostoucí povědomí o ochraně životního prostředí a udržitelnosti.

Integrace technologií

Okenní design bude stále více integrovat moderní technologie, jako jsou chytrá skla, automatické žaluzie a senzory pro řízení osvětlení. Tyto technologické inovace nejen zvyšují pohodlí, ale také přispívají k energetické efektivitě a bezpečnosti domova.

Kombinace různých typů oken

V roce 2024 bude stále populárnější kombinovat různé typy oken a stavebních prvků, jako jsou okna s posuvnými dveřmi, skleněné stěny nebo stropní okna. Tato kombinace umožňuje vytvořit unikátní a multifunkční prostor plný přirozeného světla.

Barvy a vzory

V oblasti barev a vzorů se očekává návrat k přírodním tónům, jako jsou zemitá hnědá, zelená a modrá. Tyto barvy vytvářejí spojení s přírodou a přinášejí do interiéru harmonii a klid. Co se týče vzorů, geometrické a organické vzory budou stále populární pro doplňkové textilie a dekorace.

barvy a vzory

Flexibilní prostor

V reakci na změny v životním stylu a pracovních návycích se bude klást větší důraz na flexibilitu prostoru. Okenní design bude podporovat možnost přizpůsobení prostoru různým potřebám, jako jsou home office, relaxační zóna nebo sociální setkání.